3 gode råd til begynderen

Posted: 2nd oktober 2013 by admin in Kost, Træning
Tags: , ,

Skrevet af Andreas

Dengang jeg startede med at træne, befandt jeg mig meget i en gråzone, i den forstand at jeg ikke havde nogen særlig stor viden omkring det. Mine spæde trænings-års potentiale blev slet ikke udnyttet til fulde. For at undgå at I begår samme fejl, vil jeg derfor give jer 3 gode råd til begynderen, som jeg gerne ville have haft, dengang jeg startede, eller som kunne være rare at vide, når man begynder at styrketræne.

1. Kalorie overskud

En meget basal ting man skal forstå, når man begynder at styrketræne/bodybuilde. For at opnå muskelvækst og derved gaine muskler, er man nød til at ligge i kalorie overskud. Kroppen har brug for makro nutrienter, hvilket kalorier består af, for at kunne bygge nyt muskelvæv. Kroppen er derfor nød til at indtage flere kalorier end det ligevægts indtag man har. Kalorierne skal dog være fordelt udover de rigtige makro nutrienter, men det vil der blive gået mere i dybden med i en anden artikel. Sørg for at få dine proteiner, sunde fedt kilder og tilpas med kulhydrater.

2.  Teknik  

Rigtig teknik er en essentiel del af at komme godt i gang med at styrketræne. Alt for mange kaster sig hovedløst ud i teknisk krævene øvelser, uden den fjerneste anelse om hvad de laver. Dette fører som regel direkte til en one-way ticket til Snap City. Undersøg derfor grundigt eller spørg mere øvede til råds når du skal i gang med en ny teknisk svær øvelse (f.eks. squat el. dødløft). Rigtig teknik holder dig ikke kun skadesfri, men øger også dit styrkepotentiale, hvilket er en vigtig ting i din videre færd efter større muskler.


Sådan skal det ikke se ud.

3. Prioritering

Prioriter fra start dine muskelgrupper rigtigt. Hvis f.eks. 80 % af din træning består af at træne GunZ og bryst, prioriterer du værre end Marcus han synger… hvilket vil sige helt af helvede til. Det er ikke nice bare at have store biceps, det er nice at være f*cking aesthetic. Husk derfor: Benene udgør halvdelen af din krop, træn dem tilsvarende. Træn mindst, hvis ikke mere, lige så meget træk (ryg) som du træner pres (bryst og skuldre). Dine triceps og biceps bliver ramt sekundært i et hav af øvelser. Det er derfor unødvendigt at have fem ekstra øvelser til hver af disse, medmindre du vil stemples som dit centers ultimative douce.

Tak fordi du læste med. Smid en kommentar om hvad du synes, eller hvis du har yderligere spørgsmål.