Hvorfor burde du anskaffe dig vægtløftersko?

Posted: 5th oktober 2015 by admin in Træning
Tags:

Gæsteindlæg af: Anders Vajhøj

Som i alle typer for sport, findes der bestemte sko, som man burde anskaffe sig. Det gælder helt fra specielle sko som skøjteløb til ”normale” aktiviteter som løb. Hvorfor er det, at man kan få sko til så mange forskellige aktiviteter, og det ikke bare anbefales at være barfodet? Det er fordi en sko giver støtte til foden på de forskellige dele, som man anstrenger i den gældende sportsaktivitet. Så får man ikke en overanstrengelse, som ellers er noget mange danskere lider af. Dette gælder også vægtløftning. Vægtløftning er ligeså meget en sport som alt andet, og det er en krævende en af slagsen. Derfor findes der vægtløftersko til det formål.

Det er vigtigt at benytte sig af vægtløftersko, da det støtter din fod under sporten. Du ville tydeligt kunne mærke en forskel på, om du har specielt beregnede sko til det eller ej.

 

Hvad er specielle ved vægtløftersko?

Sådanne vægtløftersko kan fås med hæl eller være flade. Det kommer meget an på, hvilken form for vægtløftning, du træner, som gør at du skal have med hæl eller ej. Hvis du for eksempel skal løfte meget vægt, altså tungt, er det bedst at have med hæl, da det kan give bedre teknik og støtter dine fødder, og eventuelt hjælper dine knæ.

Til crossfit vil en sko uden hæl være bedst, da det giver et naturligt løft for kroppen. Det er derfor ikke i det øjeblik, du skal vælge at løfte tungt.

For at en vægtløftersko er god, skal den helst være let. Den må ikke være tung eller lignende, da du ikke behøver ligeså god komfort i en vægtløftersko, som hvis det havde været løbesko. Du står stille, når du løfter, og det er derfor vigtigt, at skoen er en naturlig del af processen, derfor er det hælen som er vigtigst, foruden at der skal være hæl på skoen.

Med vægtløftersko får du stabilitet, mobilitet og det rette udstyr, når du træner vægtløftning.

Mange væftløfter anbefaler Adidas Power Perfect 2.0, da den er let og giver enormt god støtte under tunge løft.

 

Har kvaliteten betydning for vægtløftersko?

Du finder altid gode vægtløftersko i de rette mærker, da alle firmaer som regel har mindst et eksemplar af sådanne sko. Det er vigtigt at skoene er et godt mærke, da det er noget, som skal forebygge skader og hjælpe dig med at får det bedste ud af sporten. Du burde altid vælge det bedste for din krop, da det er en investering i at kunne blive ved med at bevæge dig og kunne træne når du er langt op i årene. Du ville for eksempel heller ikke holde op med at børste tænder, fordi tandpastaen var blevet dyr, vel?

Hvis du bare benytter et billigt mærke eller har fundet varen over internettet, fra et shady udenlandsk firma, kan det være at skoen ikke yder den ønskede effekt under din træning eller, at holdbarheden er dårlig, og du ejer derfor ikke skoen særlig længe. Det er derfor, at det kan betale sig at få en ordentlig vare.

Alt i alt er det vigtigt at passe på dig selv, så du kan holde dig sund i både krop og sjæl. Det er utrolig vigtigt at røre sig, og hvis man samtidig har fået en passion for det, som for eksempel vægtløftning, går alting meget nemmere. Derfor er det godt at udsætte sig selv for nogle prøver og mål, som man kan fordybe sig i og føle, at man får noget ud af og eventuelt har nogle personlige rekords. Derfor kan disse ting lade sig gøre med det rette udstyr, hvilket gælder lige fra vægtstangen til fodtøjet som er vægtløftersko. Så fat dit grej og kom godt i gang!