Træning under tidspres

Posted: 23rd september 2014 by admin in Træning

Skrevet af: Marcus

Vi kender det vel alle sammen, et eller andet tog længere tid end forventet, og pludselig er tidsplanen skredet. Man har ikke tid til at gennemføre den træning, som man havde sat sig for. Hvad gør man så? Laver man være med træne, laver man lidt let træning, eller hvad kan man gøre? I dette indlæg, vil jeg komme med et par tips, som du kan bruge til at skære voldsomt ned på din træningstid. Det skal ikke bruges fast, da det vil gå udover kvaliteten af din træning. Men til de dage, hvor du virkelig er under tidspres, vil de være guld værd. For en træning er altid bedre end ingen træning.

1. Spring unødvendig opvarmning over
Mange, mig selv inklusiv, bruger lang tid på at lave en god opvarmning med bl.a. mobilitetsøvelser og SMR (foam rolling). Men når der er travlt, så synes jeg hellere, at man skal bruge sin tid på at få lavet noget træning, i stedet for at rulle rundt på foam rolleren. Så spring alt den opvarmning, som ikke er absolut nødvendig for din præstation den dag, over.

2. Fokus på basisøvelser
Hold dit fokus på de tunge basisøvelser. Det er her, du for mest bang for your buck, altså mest udbytte ud af den tid du bruger. Hellere en kort træning med 2-3 kvalitetsøvelser end en med flere og ringere øvelser. Skal du fx. træne ben, så ville jeg bruge tiden på squat, en dødløft variant også måske lidt mere. Men det meste af tiden ville blive brugt på basisøvelserne.

3. Brug supersæt
Det tredje og sidste råd, jeg har til dig i denne omgang, er at bruge supersæt. Ved at bruge supersæt, kan du lave meget mere træning på kort tid. Til dig der ikke ved hvad et supersæt er, så er det når du laver et sæt af en øvelse efterfulgt af et sæt af en anden øvelse, holder en pause også starter forfra. Man får næsten laver dobbelt så meget på den måde. Det er meget effektivt til at få volumen op, selvom man har meget kort tid. Du kan fx. lave et antagonistisk supersæt med bænk pres og bent over rows.

Tak fordi du læste med. Jeg håber, at du kan bruge mine råd til noget.