Typiske spørgsmål – Målsætninger og abs

Posted: 4th oktober 2013 by admin in Kost, Træning
Tags: ,

Skrevet af: Andreas

Når man opholder sig så meget i et træningscenter, og bruger sig meget tid på det, som vi gør. Kan man ikke undgå at blive stillet en del spørgsmål. Nogle spørgsmål er gode, imens andre bare er plain stupid. Mange spørgsmål går også igen. Så i denne artikel vil jeg prøve give to eksempler på de mest typiske spørgsmål, og ligeledes svare på dem.

En sand klassiker
Når Marcus og jeg skal hjælpe folk med træning, kost osv., spørger vi altid ind til, hvad målet med det er. Det kan nok ikke tælles på en hånd, hvor mange gange svaret har været: ”Hvordan får jeg større muskler, og bliver mere markeret”. Selvom det ikke er noget dumt mål i sig selv, ønsker personen altid at de to processer skal forekomme på samme tid. Hvilket er dumt. Ganske simpelt er dette mål ikke muligt. I hvert fald ikke på samme tid. Da det, som der i foregående artikler er blevet beskrevet, kræver et kalorieoverskud at gaine muskler. Og vice versa kræver det et kalorieunderskud at smide fedt. Så målet kan godt lade sig gøre, det skal dog bare deles op i to faser. Dette kendes som bulk og cut.

 

Bulk cut diet

Bulk og Cut

Jagten på abs
Et andet spørgsmål jeg tit får er: ”Har du ikke et godt maveprogram” eller ”Må jeg ikke få dit maveprogram”. For det første, til alle jer fremtidige spørgere, så har jeg intet maveprogram. Jeg vil heller aldrig nogensinde bruge så meget tid, som et helt ”maveprogram” antyder man ville bruge, på at træne f*cking abs (pardon my french).  Hvis I dog virkelig gerne vil vide, hvad jeg laver til abs, jamen så har det de sidste par år udelukket bestået af Squat, dødløft og andre compound øvelser, krydret med lidt hanging leg raises i ny og næ. Det handler om at lave de bedste maveøvelser, og ikke bare en masse ringe øvelser. Når det så er sagt er det vigtigt at sige:” Abs are made in the kitchen”. Kost og diæt har en KÆMPE del at sige omkring synligheden af abs. Så piger, hvis I vil have en flot mave, kommer den ikke bare af at lave lidt mavebøjninger. Og til fyre på jagt efter den vilde six pack; de 18.000 sæt crunches du har planlagt at lave hver anden dag de næste 37 måneder for at ligne (indsæt en med vild six pack her), kommer ikke til at have nogen betydning hvis du har fedt fra 10 års druk og chips siddende foran.

Jeg håber, at du har nydt at læse med, og ser frem til flere spændende artikler fra JTF crewet i fremtiden.